Na čo čakáš, žena?
Pravú chvíľu?
Kým budeš vedieť dosť?
Kým ešte toto dokončíš?
Kým sa budeš cítiť lepšie?
Kým budeš viac pripravená?
Keď bude ten správny čas?

Možno už máš svoju víziu. Vnímaš ju tam niekde, v diaľke. Možno dokonca vykukuješ von, robíš nejaké krôčky. A potom zrazu zistíš, že to nie je také, aké si si to predstavovala!
Mala si iné očakávania. Možno si si myslela, že to bude jednoduchšie. Iné. Mala by som presne vedieť, čo robím. Nemala by som sa cítiť taká stratená. Možno to vôbec za to nestojí.
Ale čo keď áno?

Nikdy sa nebudeme cítiť stopercentne sebavedomé, stopercentne isté, nikdy to nebude stopercentne perfektné. Aspoň nie neustále.
Čo keď to vôbec nie je o tom, aby sme čakali na správny moment? Čakať, kým sa nebudeme cítiť úplne pripravené a dosť dobré, aby sme vykročili za našimi snami?

Poviem ti tajomstvo.
Nikdy nepríde moment, keď si povieš: „Hotovo. Toto je ono.“ Moment od ktorého už bude všetko perfektné.

Neustále sa vyvíjame. Stále budú prichádzať pády a výzvy. Chvíle, kedy sa budeš cítiť stratená, keď budeš robiť chyby, meniť smer…Nikdy nebudeš úplne „hotová“. Ani ja nie. Nikto z nás. Lebo takto to nefunguje. To ale neznamená, že by si zlyhala.

Tak prestaň čakať na ten správny moment. Prestaň čakať, kým si úplne pripravená na zmenu. Sprav jej krok naproti. Ale sprav ho podľa seba!

Možno prokrastinuješ a potrebuješ už vyjsť z tieňa, potrebuješ už začať robiť kroky smerom k tvojim cieľom. Možno potrebuješ ešte trochu času, načerpať energiu. Možno ťa niečo podvedome brzdí a ešte sa tomu potrebuješ pozrieť na zúbok. Možno toto vôbec nie je tvoj skutočný sen!

Máš v sebe schopnosť vedieť:

» čo je pre teba najlepšie

» po čom najviac túži tvoja duša

» čo potrebuješ, aby si sa stala celistvou

» ako dosiahnuť svoje ciele a sny

» či je toto ten pravý čas

» či potrebuješ ešte počkať a oddychovať

» alebo či potrebuješ úplne niečo iné

My ženy sme často odpojené od svojho tela, intuície, samých seba. Boli sme vychovávané vo svete, ktorý nás k tomu nevedie. Práve naopak, vedie nás k tomu, aby sme verili iba svojej mysli a logike. Aby sme sa porovnávali, súťažili a podávali neustále výkony.

Nevieš to vyriešiť? Cítiš sa stratená? Zaseknutá? Musíš to robiť lepšie! Musíš robiť viac! – Toto nám hovoria.

Ale nie je to pravda. Nepotrebuješ to robiť lepšie, nepotrebuješ sa opraviť a rozhodne to neznamená, že by si zlyhávala. Ty, iba ty máš v sebe silu zmeniť tieto presvedčenia, vedieť, čo je pre teba správne. A začať si plniť sny. Podľa seba.

Nikto ti nemôže povedať, čo máš robiť. Ty to vieš najlepšie.

Ak máš v tejto chvíli pocit, že absolútne netušíš, ako sa na svoju vnútornú intuíciu naladiť, nemusíš prepadať zúfalstvu. Na začiatok stačia malé kroky. 

Možno s tým len potrebuješ trochu pomôcť.

Poznám takmer magický nástroj, vďaka ktorému je toto všetko možné. Áno, asi už vieš, že hovorím o embodiment koučingu. Je to druh somatického koučingu, ktorý ide cez telo a vďaka nemu sa vieš spojiť so svojou vnútornou intuíciou, lepšie sa spoznať, rozlíšiť, po čom skutočne túžiš a aké sú pre teba tie správne kroky, ktoré potrebuješ v tejto životnej fáze urobiť.

Začni si robiť malé chvíľky „zastavenia sa“ počas dňa. Zatvor si oči, navnímaj si svoje telo, vnímaj, čo práve cítiš. Bez toho, aby si to posudzovala, menila alebo hodnotila.

Vnímaj reakciu svojho tela, keď na niečo hovoríš áno/nie. Cítiš sa príjemne alebo nepríjemne? Cítiš pocit expanzie, pokoja, vzrušenia…? Alebo cítiš niekde stiahnutie, napätie, hučanie v hlave…? Tvoje telo s tebou neustále komunikuje. Vnímať jeho reakcie ti môže pomôcť pri rozhodovaní.

Nepotláčaj svoje emócie, dovoľ si ich precítiť, nechať ich prúdiť. Neposudzuj ich, ani nenálepkuj. Zaujmi pozíciu pozorovateľa, to veľmi dobre pomáha získať nadhľad a nenechať sa nimi príliš pohltiť. Je veľmi dôležité sa nesnažiť emócií zbaviť, je práve veľmi dôležité venovať im láskavú pozornosť.

 Ak chceš so svojím telom pracovať do väčšej hĺbky, pozývam ťa vyskúšať embodiment koučing. Je to druh somatického koučingu, ktorý ide cez telo a vďaka nemu sa vieš spojiť so svojou vnútornou intuíciou, lepšie sa spoznať, rozlíšiť, po čom skutočne túžiš a aké sú pre teba tie správne kroky, ktoré potrebuješ v tejto životnej fáze urobiť.

Pozývam ťa tiež pridať sa do skupiny Lotus Woman, ktorú vediem na Facebooku. Nájdeš v nej inšpiráciu a podporu pre svoju cestu ešte hlbšieho sebapoznania a sebaprijatia, nielen cez telo. A každý piatok v nej vysielam naživo krátke naladenie sa na svoje vnútro. Aj to môže  byť tvoj prvý krok na ceste k celistvosti.